MustSee: Atlantic Light

MustSee: Atlantic Light, de Ierse kust vanuit een drone

Thomas Kouveld 1657
De Ierse fotograaf Peter Cox hing zijn Canon EOS 5D Mark III aan een drone en maakte een spectaculaire film van de ruige westkust van Ierland. 'Atlantic Light' neemt de kijker mee naar de ruige klippen die het land rijk is. Met de film promoot hij zijn gelijknamige fotoboek, dat via Kickstarter verkrijgbaar is.

Peter Cox gebruikte een DJI S1000-drone voor het vliegwerk, een professionele 'octocopter' die tot 7 kilo aan apparatuur kan tillen.


Foto © DJI

Het gelijknamige boek wordt gefinancierd via een Kickstarter-project. Cox had als doel 12.500 euro bij elkaar te sprokkelen. Dat is ruim gelukt: op het moment van schrijven staat de teller boven de 32.000 euro.

Voor 34 euro krijg je een gesigneerd exemplaar thuisgestuurd, maar bekijk eerst de indrukwekkende beelden!

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van TJ

Fantastische plek, met mooie plaatjes. Maar met alle respect vind ik dit maar een matige montage. Ik verwacht dat het boek mooier is!

afbeelding van roelj

Mooie beelden! Het laatste shot is Loop Head, County Clare. Lijkt ook de cover van het boek te zijn. Een van mijn favoriete plekken langs de Ierse westkust, mede doordat er haast geen toeristen komen. Maar zo zijn er gelukkig nog meer mooie plekjes.