Movi camera – Gebruik één camera alsof het er meerdere zijn

Movi camera – Gebruik één camera alsof het er meerdere zijn

Maarten Jacobi 1274
Het live streamen van video wordt steeds populairder. YouTube heeft hiervoor inmiddels meerdere opties, maar ook apps als Periscope stijgen in populariteit. Daarom heeft ontwikkelaar Livestream de Movi camera ontwikkeld. Movi is een 4K camera die in full HD uitzendt, waardoor het mogelijk is live te croppen en andere shots te simuleren.

Een interview of concert filmen is altijd heel veel werk; het vereist vaak meerdere camera's, filmers en een regisseur. Om het leven makkelijker te maken is er de Movi camera.

Movi filmt alles in een 4K resolutie en zendt het uit (of slaat op) in 1080p. Hierdoor is het heel makkelijk om in en uit te zoomen, of een camera beweging te simuleren van links naar rechts in het beeld. Hierdoor lijkt het alsof je met meerdere camera's filmt, terwijl je alleen de Movi gebruikt.

Movi camera besturing via iPhone

De besturing van de camera verloopt geheel via een app op de iPhone, waarmee je gemakkelijk live kunt uitzenden, of alleen opnemen. De app kan onder andere personen volgen in een close-up shot, in- en uitzoomen of een totaal ander shot kiezen.

De Movi camera is beschikbaar vanaf 199 dollar, en zal in april 2016 verschijnen. Ook is er apart nog de Boost te koop, een soort statief die onder andere extra aansluitingen biedt. Meer informatie vind je op de officiële website. Geïnteresseerd in innovatieve camera's? Bekijk ook verschillende Kickstarter campagnes!

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten