Mokacam enorm succes op IndieGogo – Concurrentie voor GoPro?

Mokacam enorm succes op IndieGogo – Concurrentie voor GoPro?

Maarten Jacobi 1410
Het ontbreekt tegenwoordig niet aan kleine actioncamera's, waarbij de GoPro camera's onverstoord op de troon zitten. Toch heeft de Mokacam potentie om serieuze concurrentie te vormen, gezien de enorm populaire IndieGogo campagne.

De kleine Mokacam is een innovatieve actioncamera die in 4K opneemt (hoewel met 15 bps) en een 16 megapixelsensor heeft. De camera biedt een 152 graden perspectief en beschikt over een ingebouwde correctie voor perspectivische afwijkingen.

De camera heeft enkele unieke functies, zoals een Motion Activated modus, waarbij de camera zelf begint met filmen als er actie plaatsvindt. Daarnaast beschikt de camera over een magnetische aansluitpunt, waarmee je hem gemakkelijk bevestigt op allerlei metalen oppervlaktes.

Mokacam magnetische aansluitingen

Tot slot is het indrukwekkend dat er andere onderdelen via magneten kunnen worden bevestigd aan de camera, zoals extra accu's of een scherm. Dit zorgt ervoor dat de camera na aankoop nog flink kan worden uitgebreid, mocht je dit willen. Uiteraard is er ook een app om de camera via wifi op afstand te bedienen.

Lage prijs

De IndieGogo campagne verloopt erg voorspoedig, er is inmiddels 400.000 dollar binnengehaald. Dit is vier keer het beoogde bedrag en heeft deels te maken met de relatief lage prijs van 169 dollar.

Voor meer informatie kun je terecht op de IndieGogo website of op de officiële website. Of het de concurrentie met GoPro aankan zal binnenkort blijken. Mogelijk is 4K met 15 beelden per seconde nog onvoldoende en staat ook GoPro niet stil...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten