Mogelijke GoPro overname door Apple - Aandelen GoPro schieten omhoog

Mogelijke GoPro overname door Apple - Aandelen GoPro schieten omhoog

Maarten Jacobi 1129
De GoPro camera's dalen wat betreft marktaandeel, aangezien er steeds meer goede alternatieven beschikbaar zijn. Hoewel de GoPro aandelen de laatste tijd dalen, is er ineens positief nieuws: het bedrijf zou mogelijk worden overgenomen door Apple.

Het scheelde zelfs zestien procent toen het gerucht de wereld in ging dat GoPro mogelijk door Apple zou worden overgenomen. Het gerucht kreeg draagkracht nadat analist Dan Ives bij FBR Capital een inschatting deed dat de overname een realistisch toekomstbeeld is voor GoPro.

Volgens Ives liggen de GoPro camera's al in de lijn van de Apple producten, en zou het er goed mee kunnen samenwerken. Met de investering aan Apple's kant zou het bedrijf hiermee ook makkelijker kunnen investeren in drones en virtual reality, die momenteel erg opkomend zijn.

GoPro overname niet zeker

Het afgelopen jaar zijn de GoPro aandelen met maar liefst 75 procent gedaald, waar nu weer even een lichtpuntje in zat. Toch is niet iedereen overtuigd; veel Apple experts vermoeden dat het bedrijf met een eigen actiecamera zal komen.

De laatste tijd zien we steeds meer actiecamera's die de concurrentie aangaan met GoPro. Zo komen er heel wat projecten op Kickstarter voorbij, en zien we een opkomst in 360 graden camera's.  

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten