Mogelijk nieuwe Fujifilm middenformaatcamera in de maak

Mogelijk nieuwe Fujifilm middenformaatcamera in de maak

Maarten Jacobi 1403
Mogelijk komt er een nieuwe Fujifilm middenformaatcamera. Productmanager Takashi Ueno heeft in een interview aangegeven dat het bedrijf momenteel de mogelijkheden onderzoekt en dat het alle technieken in huis heeft.

Voorlopig zet Fujifilm in op drie nieuwe camera's, de X-Pro2, X70 en de X-E25. Toch geeft Ueno aan dat het niet onmogelijk is dat Fujifilm in de toekomst met een nieuwe middenformaatcamera komt.

Fujifilm middenformaatcamera wordt onderzocht

In het verleden heeft Fujifilm middenformaatcamera's geproduceerd, maar is hier sinds de komst van de digitale camera's vanaf gestapt. Toch is het bedrijf momenteel aan het testen op het gebied van middenformaatcamera's, zo bevestigt Ueno: 'Op dit moment heeft Fujifilm geen directe plannen om een middenformaat camera te produceren, maar we zijn momenteel wel sensoren aan het testen en onderzoeken de mogelijkheden. We hebben in het verleden goede ervaring gehad met de middenformaatcamera's en denken dat we ook in de toekomst hiermee succes kunnen behalen.'

Het is dus nog even afwachten wat het bedrijf precies zal doen, hoewel Ueno aangeeft dat Fujfilm de techniek in huis heeft: 'We hebben de techniek om een moderne middenformaatcamera te maken van hoge kwaliteit, maar we zitten nog in de onderzoeksfase.'

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van RHBoks

Naast mijn Hasselblad 500 met 70mm 645 magazijn had ik altijd ook voor mijn partner een Fuji 645 Zi en daarvoor de Fuji 645 W, geweldige camera's zeer handzaam en geschikt voor op reis. De kwaliteit was top zeker in combinatie met Velvia of Kodachrome 64 en Eastman Ektacolor 50 en 125. Ik ben er van overtuigd dat een digitale Fuji 645 Zi met een sensor van 40x53mm en 50 of 100 MP absoluut een winnaar kan zijn, hou de prijs dan rond de 6000 -7000 voor een 50MP versie en 10000-12000 voor een 100MP versie CMOS 16bit Sony 40x53mm. Dag dag Phase One en Hasselblad.