Mogelijk nieuwe Canon 1D X II details bekend

Mogelijk nieuwe Canon 1D X II details bekend

Maarten Jacobi 3420
Er zijn mogelijk weer wat nieuwe geruchten over de Canon 1D X II, het nieuwste vlaggenschip van Canon, dat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd wordt aangekondigd. Volgens de nieuwe Canon 1D X II details zou de camera onder andere beschikken over meer dan tachtig autofocuspunten, Dual CFast en een iets groter LCD-scherm dan de voorganger.

Eerder schreven we al over de nieuwe DIGIC processor en de Dual CFast geheugenkaarten die de camera waarschijnlijk krijgt. De nieuwe lijst, die via anonieme bron bij CanonRumors.com bekend is gemaakt, bevestigt dit en voegt hieraan toe dat de camera over 4K video beschikt en meer dan tachtig autofocuspunten heeft.

Canon 1D X II details binnenkort bevestigd

Verder wordt er gesproken over een 14+ stops dynamisch bereik, 15bps en een fullframe Canonsensor van 24 megapixels. Deze details kunnen hopelijk binnen afzienbare tijd worden bevestigd, aangezien Canon mogelijk al bezig is met persberichten en marketing omtrent de Canon 1D X II.

Meer informatie over de Canon 1D X is te vinden op de officiële Canon website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Anoniem

14+ stops... dan hebben ze de sensor vast niet zelf gemaakt... Wat dat is nog steeds een brak punt van Canon.

afbeelding van Marco de Boer

Canon is het enige bedrijf dat zijn eigen sensors ontwerpt én bouwt. De rest van de wereld laat het doen op ASML machines. Ook niet verkeerd, want dat is een Nederlands bedrijf.

afbeelding van Pim Geerts

indrukwekkende specs. ik loop er niet warm voor als portretfotograaf.
Jammer dat ze niet echt vernieuwen; ik had graag gezien dat ze de spiegel/prismahuis vaarwel hadden gezegd en een electronische zoeker hadden geïntroduceerd.

afbeelding van Hans Van Rafelghem

Elektronische zoeker? Gelukkig niet. Ik gruw daarvan.

afbeelding van Gerhard Friederich

Helemaal mee eens, moet er ook niet aan denken....!

afbeelding van Pim Geerts

Nou, de laatste ontwikkelingen zijn best fraai hoor!
Ik bedoel het meer om aan te geven dat Canon niet echt ontwikkelt op dat gebied. Ik heb liever twee compacte camera's à la Sony A7-nogwattus in mijn tas dan 2 onnodig grote spiegelreflexen. Heel goed mogelijk dat de opvolger van m'n mk3 een A7 wordt met adapter.

afbeelding van Gerhard Friederich

Ieder zijn ding. Heb een Sony en een MkIII. Moet zeggen dat ik de Sony toch heel vaak in de tas laat liggen en met de Canon bezig ben

afbeelding van Anoniem

Jij werkt graag met lagere kwaliteit camera's? hahaha

afbeelding van Hans Van Rafelghem

Beetje flauwe opmerking. Heb je wel een van deze toestellen? Ik heb een 1Dx en heb onlangs kunnen werken met zo'n Sony. Sorry, geef mij maar een groot, stevig toestel in mijn handen met een echte zoeker. Je kan camera's zoals de 1Dx of de 5D MkIII maar heel bezwaarlijk "lagere kwaliteit" noemen.

afbeelding van Marco de Boer

Jij haalt twee dingen door elkaar. Canon maakt geen lagere kwaliteit camera's.
Voor de rest is het gewoon haasje over. Dan heeft het ene merk weer de lead in handen en dan het andere, het ligt maar waar je prioriteiten liggen.

afbeelding van RHBoks

Mee eens de ene keer loopt Nikon voor en de andere keer Canon, Canon blijft wel vaker nummer 1 in de wereld van de Sportfotografie en Nikon is onbetwist nummer 1 in Wildlife fotografie de 2 vullen elkaar mooi aan in totaal verschillende takken van fotografie. Verder zijn de andere spelers niet slechter of beter ik noem: Fuji,Leica,Pentax,Olympus en Sony. Ga je voor het ultieme technisch perfecte beeld (inhoudelijk niet perse dus beter) kan je kiezen voor Phase One, Leaf, Mamiya,Hasselblad, Pentax645 en eventueel Leica S. Nog meer blijft analoog zoals 6x7, 6x9, 4x5 inch of 8x10 inch daar zijn nog geen sensors voor alleen scannen. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste wat je kan en doet met je gereedschap The man/woman make the picture the camera is just a tool to help you out.

afbeelding van Marco de Boer

Nou het liefst, een zoeker zoals in de Fuji X100T, dus een hybride, waar je zelf kunt kiezen tussen OVF en EVF.