Mogelijk 0,5-inch 12-megapixelsensor in Samsung Galaxy S7

Mogelijk 0,5–inch 12-megapixelsensor in Samsung Galaxy S7

Maarten Jacobi 1712
Het is goed mogelijk dat er in de volgende Galaxy-telefoon van Samsung een nieuwe 0,5-inch beeldsensor komt. De nieuwe sensor voor de Galaxy S7 is gepatenteerd onder de naam 'Britecell' en zou 12 megapixels bieden. Hoewel de telefoon daarmee minder megapixels heeft dan de concurrent, zou de grotere sensor wel garant staan voor betere prestaties bij weinig licht. Er zijn nu ook screenshots opgedoken waarop de nieuwe 12,2 megapixelsensor staat aangegeven.

De megapixel-race onder de smartphonecamera's lijkt een beetje voorbij. In ons overzicht van de beste smartphonecamera's was deze race nog duidelijk zichtbaar, met bijvoorbeeld de 41-megapixel Nokia Lumia 1020. Nu lijkt dit aantal weer flink naar beneden te gaan.

Zo zagen we in de nieuwe Google Nexus 6P en 5X al een 12.3-megapixelsensor. Hoewel het aantal pixels minder wordt, stijgen hiermee wel flink de prestaties bij weinig licht, wat bij smartphones altijd een probleem is geweest.

Dat de nieuwe Samsung Galaxy S7 zal beschikken over de nieuwe sensor met 12,2 megapixels lijkt steeds zekerder te worden nu er ook een screenshot is opgedoken van vermoedelijk een instellingsmenu op de telefoon:

Kwaliteit bij weinig licht

Als het gerucht klopt, dan zet Samsung de trend door met de nieuwe Britecell-technologie. Hoewel een hoge resolutie handig is op een telefoon om te kunnen bijsnijden, lijkt nu toch de beeldkwaliteit bij weinig licht voor fabrikanten voorop te staan.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten