Moby vertelt over fotoboek Destroyed

Redactie 953
Eind mei is Moby in Nederland om de dag na zijn concert in de Melkweg het fotoboek Destroyed te presenteren. Moby vertelt wat hij heeft met fotografie en legt uit waarom een publicatie 35 jaar op zich liet wachten.

'Ik groeide op in de donkere kamer en knutselde daar met m'n zwart-wit opnames. Twee á drie jaar geleden kwam ik met het idee om tourfoto's te maken. De mensen aan wie ik het liet zien, waren positief, dus ik maakte een selectie', zegt Moby in een interview met de British Journal of Photography.

'Fotografen als Irving Penn en Dorothea Lange waren mijn grote voorbeelden. Ik was alleen georiënteerd op zwart-wit, omdat de ontwikkeling van kleurenfilm voor mij veel te ingewikkeld leek. Ik raakte geobsedeerd door fotografie en fotografen. Toch koos ik om muzikant te worden omdat niemand in mijn familie van kunstenaars een muzikant was.' De twee passies van Moby worden gecombineerd in de uitgave Destroyed, met 55 afbeeldingen en een bijbehorende cd.

Expositie in Amsterdam

Moby’s fotografiewerk is niet alleen in boekvorm te bekijken, maar wordt ook tentoongesteld in verschillende steden over de wereld. In Amsterdam is de expositie van 31 mei tot 16 juni te zien in Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam. 'Destroyed' (fotoboek en cd) zal daar voor 29,95 euro te koop zijn. Je kunt het na publicatie ook bestellen via de website van uitgever Damiani.

afbeelding van Redactie
Door: DIGIFOTO Pro

DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van DIGIFOTO