Mobiele 2TB Samsung SSD T3 aangekondigd

Mobiele 2TB Samsung SSD T3 aangekondigd

Maarten Jacobi 1453
Samsung heeft de Samsung SSD T3 aangekondigd, een zeer compacte solid state drive, met een capaciteit van twee terabyte. De schijf weegt slechts 50 gram, is gemaakt van schokbestendig materiaal en via USB 3.1 zijn schrijfsnelheden mogelijk tot 450 MB per seconde.

Als je als fotograaf veel onderweg bent of reist, is het altijd handig om een kleine externe harde schijf bij je te hebben om foto's en video's op te slaan. Daarom komt het Zuid-Koreaanse bedrijf met de Samsung SSD T3,  een hele kleine solid state schijf van maar liefst twee terabyte.

De SSD T3 moet ten eerste heel makkelijk zijn om overal mee naar toe te nemen; de schijf kan tegen extreme temperaturen en hij is bestand tegen een val van maximaal twee meter hoogte. Met een lengte van zo'n 7 centimeter en een gewicht van slechts vijftig gram, is de schijf praktisch zo groot als een visitekaartje.

Samsung SSD T3 schrijfsnelheid

De schrijfsnelheid van de Samsung SSD T3 is indrukwekkend te noemen. Via USB 3.1 zijn schrijfsnelheden mogelijk tot 450 MB per seconde.

Ook de veiligheid is volgens Samsung gegarandeerd: via een wachtwoord is de schijf met een AES 256-bit encryptie te beveiligen. Vanaf februari is de Samsung SSD T3 verkrijgbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend. Eerder zagen we ook al dat Samsung met nieuwe microSD-geheugenkaarten komt.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten