Menselijk oog versus Sony A7S II – Kijken in het donker

Menselijk oog versus Sony A7S II – Kijken in het donker

Maarten Jacobi 1700
In een video op YouTube vergelijkt een Griekse foto- en videograaf en prestaties van de Sony A7S II met die van het menselijk oog bij weinig licht. In een korte video wordt het verschil getoond, waarbij de Sony A7S II het duidelijk wint van het oog.

Dat de Sony A7S II een echte krachtpatser is in het donker, wordt nog eens onderstreept door YouTube gebruiker Goji. Zijn YouTube kanaal staat vol video's die gemaakt zijn met de camera.

Om eens goed de kracht van de camera te laten zien, maakte Goji een video waarin hij de iso-waarde opvoert en vergelijkt met het 'menselijk oog' wat betreft lichtsterkte. De shots laten een variërende iso-waarde zien van 64,000 tot 256,000 iso, geschoten in 4K.

Sony A7S II in het donker

Opvallend is het detail en de kleur die terugkomen in de beelden bij een extreem hoge iso-waarde. Een balk op het water krijgt weer textuur en kleur terug, zelfs in het extreme donker. Ook is er geen extra ruisreductie toegepast. Het was volgens Boji zelfs moeilijk om een omgeving te vinden die donker genoeg was om de mogelijkheden van de camera te testen.

Ook wij waren onder de indruk van de Sony A7S II. Hierover kun je meer lezen in onze Sony A7S II review.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten