Meer foto's Canon EOS M3

Thomas Kouveld 1780
Nieuwe gelekte foto's op digicame tonen dit keer een zwarte Canon EOS M3. De systeemcamera wordt waarschijnlijk aangekondigd op vrijdag 6 februari.

Het ontwerp is identiek aan de eerder uitgelekte foto van een witte EOS M3, maar dit keer krijgen we ook een kijkje op de achterkant van de camera. Daar zien we een flink kantelbaar display en waarschijnlijk een popupflits.

Verschil met de EOS M2

In vergelijking met de EOS M2, die alleen in Aziƫ verscheen, lijkt de M3 iets meer om het lijf te hebben. De M2 heeft bijvoorbeeld geen ingebouwde flits, deze wordt los meegeleverd. Daarnaast is het display niet kantelbaar. Het grootste verschil zit hem misschien wel in de bediening. Het programmakeuzewiel was opnieuw ontworpen voor de M2. De M-, P-, Av- en Tv-programma's zaten verborgen onder verschillende menu's.

Op de foto's van de EOS M3 zien we het vertrouwde programmakeuzewiel terug, alsmede een extra wiel voor de belichtingscompensatie. Een fysieke knop om de belichtingscompensatie aan te passen zien we vaker in de huidige generatie systeemcamera's. Het lijkt er dus op dat Canon met de EOS M3 een serieuzer product in de markt wil zetten.

Elektronische zoeker

Volgens Canonwatch is de M3 compatibel met de Canon EVF-DC1 elektronische zoeker, die los aan te schaffen is. Goed nieuws voor de fotografen die liever geen gebruik maken van het display om te fotograferen. Op verdere technische details zullen we nog even moeten wachten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas