Niet alleen het uiterlijk van de recent uitgelekte Fujifilm X-E1 blijkt veel weg te hebben van de X-Pro1, ook de specificaties lijken aardig overeen te komen. Zo zal ook de Fujifilm X-E1 de bijzondere sensor met aangepast patroon van de kleurenfilters krijgen. Dit patroon maakt het gebruik van een lowpassfilter overbodig.

Fujifilm X-E1

Betere autofocus

Ook de maximale opnamesnelheid en de videomogelijkheden zijn gelijk aan die van de X-Pro1. Wel zou de autofocussnelheid verbeterd zijn en zal iso 25 beschikbaar zijn. Mogelijk kan Fujifilm deze verbeteringen ook nog doorvoeren in de X-Pro1 middels een firmware-update.

Geen optische zoeker, wel elektronisch

Behalve het ontbreken van een optische zoeker zijn er nog een aantal verschillen. Natuurlijk ontbreekt ook het hendeltje wat je bij de Fujifilm X-Pro1 gebruikt om te schakelen tussen de elektronische en de optische zoeker. De X-E1 krijgt overigens wel een elektronische zoeker, vermoedelijk hetzelfde exemplaar als de X-Pro1.

Verder zien we een ingebouwde flitser en geen vergrendeling op het instelwiel voor de sluitertijden. De body zal in zowel zilver als zwart beschikbaar komen.

Fujifilm X-E1

Onder de 1000 euro?

De echte verassing zou welleens de prijs kunnen worden, die blijft volgens Photorumors namelijk onder de 1000 dollar. Aangezien de Amerikaanse adviesprijs van de X-Pro1 gelijk is aan de Nederlandse als je het dollarteken veranderd in een euroteken, zal de X-E1 hier wellicht onder de 1000 euro blijven. Op de Photokina krijgen we het toestel waarschijnlijk officieel te zien. Daar zal Fujifilm ook het nieuwe 18-55MK f/2.8-4-zoomobjectief presenteren.