Meer details en prijs Olympus OM-D E-M5 II

Thomas Kouveld 1366
De Olympus OM-D E-M5 II kan fotograferen met 10 fps, krijgt betere beeldstabilisatie en een vriesbestendige behuizing. Dat blijkt uit nieuwe uitgelekte details. Ook weet 43rumors al wat de camera gaat kosten.

Er zijn al veel specificaties en foto's van de Olympus OM-D E-M5 II uitgelekt. Zo weten we dat de camera een 'sensor shift'-mechanisme krijgt, wat de camera in staat stelt om 40-megapixelfoto's te maken. Ook krijgt de filmfunctie flink meer instelmogelijkheden en betere kwaliteit.

43rumors heeft de afgelopen dagen nog een aantal nieuwe details op weten te vangen, zodat we een behoorlijk compleet beeld hebben van het nieuwe toestel.

10 beelden per seconde

Olympus geeft de opvolger van de E-M5 een hogere fotografeersnelheid. Je kunt maximaal 10 beelden per seconde schieten. Vermoedelijk is dat niet met behoud van continu-autofocus. De snelste sluitertijd bedraagt maar liefst 1/16.000e seconde.

Betere beeldstabilisatie

Net als zijn voorganger en de E-M1, krijgt de E-M5 II een sensor met vijfassige beeldstabilisatie. De prestaties van het stabilisatiesysteem zouden echter flink verbeterd zijn. Voor fotografie kun je vijf stops winst verwachten, maar ook bij het filmen zou de stabilisatie nog beter werken. Onze verwachtingen zijn hooggespannen, want het huidige stabilisatiemechanisme in de E-M5 en E-M1 presteert al indrukwekkend.

Freeze proof

Net als de E-M1 krijgt de nieuwe E-M5 II vermoedelijk een behuizing die vriesbestendig is. Afdichtingen tegen stof en vocht waren al aanwezig om de E-M5. De body zal 420 gram wegen.

Prijs

Volgens 43rumors krijgt de body een adviesprijs van 1099 euro en ligt het toestel vanaf eind februari in de winkels.

We hoeven niet lang meer te wachten op de bevestiging van de geruchten. De Olympus OM-D E-M5 II wordt waarschijnlijk officieel aangekondigd op donderdagochtend 5 februari.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas