Meer Canon systeemcamera's in tweede helft 2016

Meer Canon systeemcamera's in tweede helft 2016

Maarten Jacobi 2540
Sakata Masahiro, voorzitter van de marketingafdeling bij Canon, heeft aangegeven dat het bedrijf een sterkere positie wil innemen in de systeemcamera-markt. Met mogelijke nieuwe Canon systeemcamera's wil het bedrijf eind dit jaar op de tweede plek staan, met alleen nog Sony als concurrent.

Volgens Masahiro zal Canon eind 2016 aanzienlijk meer systeemcamera's verkopen dan nu het geval is. Dit zou volgens photorumors kunnen betekenen dat we tijdens Photokina in september nieuwe Canon systeemcamera's kunnen verwachten.

Canon systeemcamera's op derde plek

Op dit moment staat Canon op nummer drie in de systeemcamera-markt, met Sony en Olympus op de eerste en tweede plaats. Ook opvallend is dat Canon onlangs een patent heeft aangevraagd voor een 50mm f/3.5 Macro IS-objectief, speciaal ontworpen voor een fullframe systeemcamera.

Eerder hoorden we ook al geruchten dat Canon mogelijk met een nieuwe systeemcamera komt. Ook Nikon zou geïnteresseerd zijn om haar invloed op deze markt uit te breiden.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van kooijmans

Canon nummer 3 met systeemcamera's??? Volgens mij heb je ook nog Panasonic, Fuji en zelfs Nikon lijkt meer systeemcamera's te verkopen

afbeelding van Schonhage

Canon op de 3e plaats. moei;ijk te geloven.
Ben ook benieuwd of ze er meer gaan verkopen. Ze hebben denk ik net wat te lang gewacht en/of de markt niet serieus genomen. Olympus, Sony, Fuji, Panasonic en Nikon hebben al een fors marktaandeel.
Ook bij de objectieven lijkt het erop dat Tamron en met name Sigma de grote Japanse reus uit hun winterslaap hebben moeten halen.
Ben al met al niet overtuigd van Canon op dit moment.
Na 37 jaar Canon overgestapt op Fuji en tot op de dag van vandaag geen spijt gehad.

afbeelding van Matt H. Imaging

Eerst zien en dan geloven.

Het statement dat ze nu de nummer 3 zijn in deze markt lijkt me al vreemd; ik zou eerder denken dat aan Fuij en Panasonic als de nummers 2 en 3.

Canon ligt gewoon mijlenver achter bij Sony, Fuji en het micro 4/3 kamp. Dat is niet iets wat je zo 123 inloopt. Kijk maar naar Sony: de eerste NEX camera's kwamen in 2011 op de markt. Sony heeft dus 5 jaar lang heel veel middelen in de ontwikkeling van systeemcamera's gepompt om te komen waar ze nu zijn.

afbeelding van RHBoks

systeemcamera's ??(dslr zijn overigs ook systeem camera's net zoals een analoge Nikon F2 noem maar op) men bedoeld camera's met een Elektronische zoeker en verwisselbaar objectief. Om daar een nieuwe cq bestaande markt mee te veroveren zal je fors moeten investeren en een interessant toegevoegd product moeten neerzetten. De enige manier is een camera te introduceren met een veel grotere sensor door het concept kan de camera toch compact blijven maar high end kwaliteit leveren die de (prof) fotograaf zeker gaat waarderen. De nieuwe Sony 100MP sensor en de kleinere Sony 50MP sensor die nu alleen in bulky grote MF DSLR wordt gebruikt moet je vertalen naar de compacte systeem camera. De prijs zal niet echt laag liggen maar door productievergroting zal dit vergelijkbaar kunnen zijn met een camera als de Nikon D5 of D4s . Pentax 645Z bewijst dat dit kan dus Canon en Nikon boor deze markt aan het concept is er (jaren 80 tot deze eeuw met Fuji en Makinon camera's).