Masterclass Natuurfilm – Gegeven door regisseur Ruben Smit

Masterclass Natuurfilm – Gegeven door regisseur Ruben Smit

Maarten Jacobi 1640
Prijswinnende regisseur Ruben Smit geeft op vrijdag 25 maart een speciale masterclass Natuurfilm, mede georganiseerd door CameraTools. Tijdens de masterclass komen alle belangrijke aspecten van natuurdocumentatie aan bod.

In de workshop komen allerlei belangrijke vragen aan bod die spelen bij het vastleggen van de natuur: wat is de functie van het script, welke middelen zet je in en hoeveel natuurkennis is nodig?

CameraTools heeft een exclusieve sessie georganiseerd van een uur, waarin Ruben Smit uitgebreid zal ingaan op zijn werk, waarbij alle facetten van de natuurdocumentatie aan bod komen.


Foto © Ruben Smit/ Levende Rivier

Verhaal, techniek en postproductie

De masterclass is opgedeeld in drie delen: het verhaal, de techniek en de postproductie worden toegelicht. Na de masterclass wordt de documentaire Levende Rivier vertoond als speciale bioscoopversie.

De lezing vindt plaats op vrijdag 25 maart om 15:00. Deelname kost slechts 29 euro. De totale masterclass neemt zo'n 2.5 uur in beslag. De precieze locatie is nog geheim, wel zal deze plaatsvinden in de buurt van Apeldoorn. Aanmelden kan op de website van CameraTools.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten