Masaya Maeda: 'Canon komt met nieuwe systeemcamera'

Thomas Kouveld 2218
Canon werkt mogelijk aan een geavanceerde compacte systeemcamera. Dat is op te maken uit een interview dat Imaging Resource voerde met Canon-topman Masaya Maeda. Daarnaast kunnen we meer objectieven voor het M-systeem verwachten.

Masaya Maeda, Senior Managing Director en Chief Executive Image Communication Products Operations bij Canon, werd door Imaging Resource aan zijn mouw getrokken tijdens de Canon Expo 2015 in New York. In een uitgebreid interview wordt de volledige lijn van Canon-camera's besproken, waaronder de onlangs aangekondigde 250-megapixelsensor en uitbreidingen in het aanbod van EF-S-objectieven. Daarnaast laat Maeda ook flink wat los over de EOS M-systeemcamera's.

EOS M4?

Zo zou Canon niet alleen werken aan nieuwe objectieven voor de compacte camera's, maar ook aan een nieuwe camera. Begin 2015 kwam Canon met de EOS M3, het meest geavanceerde model tot nu toe, maar volgens Maeda zou Imaging Resource de nieuwe M-camera zeer interessant vinden. Dat zou kunnen betekenen dat Canon nog meer stappen gaat zetten in de spiegelloze wereld.

Wanneer de fabrikant de nieuwe toestellen en/of objectieven aankondigt, is nog niet bekend. Wel sprak Maeda over de nabije toekomst.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas