Martijn van de Griendt zamelt geld in voor nieuw fotoboek

Martijn van de Griendt zamelt geld in voor fotoboek 'Ik ben 17'

Thomas Kouveld 2158
Fotograaf Martijn van de Griendt fotografeerde het afgelopen anderhalf jaar de jongeren van Amsterdam. Via crowdfundingplatform Voordekunst zamelt hij geld in om het werk uit te kunnen geven in boekvorm, genaamd 'Ik ben 17'.

De titel van het aanstaande boekwerk slaat op 'Wij zijn 17', het eerste fotoboek van Johan van der Keuken, dat in 1955 verscheen. De fotograaf was destijds zeventien en maakte foto's van zijn vrienden en klasgenoten.

'Ik ben 17'

Martijn van de Griendt is geen zeventien meer, maar greep het vijftigjarig jubileum van 'Wij zijn 17' aan om zijn eigen boek over jeugdcultuur te maken. Hij legde anderhalf jaar lang de jongeren van Amsterdam vast. Het project wordt in 2016 tentoongesteld in de Melkweg Expo en via crowdfundingplatform probeert de fotograaf het boek 'Ik ben 17' te financieren. Naast de fotografie van Martijn hebben de jongeren zelf ook bijdrages geleverd, onder meer in de vorm van geschreven tekst.

Het is niet de eerste keer dat Martijn via crowdfunding een boek financiert. Vier van de acht boeken die hij uitbracht, zijn door middel van crowdfundingplatform Voordekunst tot stand gekomen. In 2012 bracht hij 'Voor jou XXX Stella' uit en in 2014 verscheen 'Exit Wounds (as if)'.

Info en doneren

Voor meer informatie over 'Ik ben 17' en om bij te dragen aan het project, kun je terecht op Voordekunst en de Facebook-pagina van Martijn. Vanaf 25 euro krijg je een gesigneerd exemplaar thuisgestuurd. Hoe meer je bijdraagt, hoe uitbundiger de beloning, van boekenpakketten tot een lezing door Martijn op kantoor.

Om het project succesvol af te sluiten, heeft Martijn 6500 euro nodig. Op het moment van schrijven staat de teller op 5110 euro, met nog 32 dagen te gaan, 20 december 2015 is de laatste dag.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas