Magnum en Leica gaan samenwerking aan

Redactie 625
Fotoagentschap Magnum heeft een 'technische en fotografische samenwerking' met Leica aangekondigd, wat de fabrikant in staat stelt 'mee te werken aan het maken van een serie van onafhankelijk geproduceerde multimedia-essays door Magnum-fotografen'.

Magnum en Leica willen voortborduren op hun 70-jarige 'gedeelde historie', aldus beide partijen. Zo willen ze gezamenlijk een serie van multimedia-essays laten maken door Magnum-fotografen om zo een 'diepere blik in de verhalen achter de foto's' te kunnen brengen. Volgens Magnum zal het werk 'de persoonlijke reizen en onafneembare nieuwsgierigheid van Magnum-fotografen benadrukken'. 

Ervaringen

Als deel van de samenwerking zullen Leica en Magnum de productie van de essays ook gebruiken om 'meer te leren van de ervaringen van Magnum-fotografen terwijl ze in het veld aan het werk zijn met Leica-apparatuur'. De twee bedrijven vullen aan: 'De invloed van Magnum-fotografen zal door Leica verder gebruikt worden om hun eigen producten te evalueren en te blijven voldoen aan de behoeften van fotografen wereldwijd'.

afbeelding van Redactie
Door: DIGIFOTO Pro

DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van DIGIFOTO