Lytro Desktop 5 aangekondigd – Bewerk de scherptediepte in je foto

Lytro Desktop 5 aangekondigd – Bewerk de scherptediepte in je foto

Maarten Jacobi 1496
Fotografiebedrijf Lytro, bekend van de Illum lichtveldcamera's, heeft Lytro Desktop 5 aangekondigd. Met het programma kunnen de 'Living Pictures' die gemaakt zijn met Lytro camera's worden bewerkt. Ondere andere de focus, diafragma en scherptediepte kunnen achteraf met het programma worden geregeld.

Achteraf scherpstellen wordt steeds populairder, zeker nu bijvoorbeeld ook Panasonic een Post Focus functie heeft geïntroduceerd. Lytro is al langer bezig met deze functie, en biedt nu een nieuwe update voor haar software, waarmee de foto's kunnen worden bewerkt.

Met de Lytro Desktop 5 is het mogelijk om niet alleen het scherpstelpunt te bepalen, ook kan de foto worden aangepast op het gebied van kleur, contrast en helderheid. Daarnaast zijn er een stel nieuwe effecten mogelijk in de toegevoegde DepthFX-module en kan er met brushes worden gewerkt.

Lytro Desktop 5 maakt lokale aanpassingen mogelijk

In het nieuwe programma kunnen aanpassingen worden doorgevoerd in verschillende dieptelagen van de foto. Zo kan bijvoorbeeld de witbalans van een achtergrond worden aangepast, terwijl het onderwerp op de voorgrond onveranderd blijft.

De achtergrond kan zelfs in z'n geheel worden vervangen met een druk op de knop. Ook kan er met brushes worden gewerkt om verschillende gebieden van de foto apart aan te passen. Ongeachte de scherptediepte-selectie, kan de gebruiker ook nog aan de slag met verschillende lagen en selectietools, vergelijkbaar met Photoshop.

Voor een volledige lijst van aanpassingen in de nieuwe Lytro Desktop 5 kun je terecht op de website van Lytro. Eerder zagen we ook al dat Lytro bezig is met virtual reality. Lytro Desktop 5 is vanaf 8 december beschikbaar.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten