Luna 360 graden camera – Een kleine krachtpatser

Luna 360 graden camera – Een kleine krachtpatser

Maarten Jacobi 2091
Het bedrijf Memora heeft de Luna 360 graden camera gelanceerd op Indiegogo. Het is naar eigen zeggen de kleinste 360 graden camera, die videobeelden van twee keer 2K-resolutie opneemt met twee objectieven.

Het regent tegenwoordig 360-graden camera's van bekende en (nog) onbekende bedrijven. Zo zagen we onlangs de 360fly camera, de 360cam, de Ricoh Theta en de professionele Ozo camera van Nokia. Deze ontwikkeling lijkt samen te vallen met de opkomst van virtual reality, wat om veel content vraagt in 360 graden.

Nu is ook de Luna 360 graden camera geïntroduceerd, die met twee objectieven beelden van twee keer 2K produceert in een 360 graden video. Met de grootte van een biljartbal positioneert Luna zich als de kleinste 360 graden camera op de markt.

Luna 360 graden camera concurreert met GoPro

Net als de 360fly is de Luna camera stevig gebouwd, en gaat daarmee de concurrentie aan met GoPro camera's, die geen 360 graden perspectief bieden. De camera is gemaakt voor allerlei weersomstandigheden en beschikt over een IP68 waterdichtheidswaardering.

Net als de meeste 360 graden camera's, is het apparaat volledig te bedienen met een smartphone of tablet, en is het mogelijk om 360 graden video live te streamen. Ook gebruikt de Luna camera een magnetisch onderstuk om op te laden, en om eventueel op een statief of metaal oppervlak bevestigd te worden.

Luna op IndieGogo

De Luna 360 graden camera is momenteel op IndieGogo te steunen, waar het project al een heel eind richting het beoogde doel van 50.000 dollar is. Voor mensen die in dit stadium al overtuigd zijn, is de camera beschikbaar voor 249 dollar. De standaardprijs zal ongeveeer 350 dollar worden.

Meer informatie over de camera is te vinden op de IndieGogo pagina. Ben je geïnteresseerd in innovatieve fotografieprojecten? Lees ook onze top 5 beste kickstartercampagnes.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten