LucidCam geïntroduceerd – 3D Virtual Reality camera voor de consument

LucidCam geïntroduceerd – 3D Virtual Reality camera voor de consument

Maarten Jacobi 1596
Op de crowdfunding-website Indiegogo is de LucidCam geïntroduceerd, een camera die beelden met een kijkhoek van 180 graden vastlegt in 3D. De camera is bedoeld om makkelijk goede content te kunnen maken voor virtual reality headsets. Het project heeft nog 47 dagen te gaan, maar heeft al meer dan 60.000 dollar binnengehaald van het totale bedrag van 100.000 dollar.

De LucidCam bestaat uit een compacte body en twee objectieven, ieder met een kijkhoek van 180 graden. Hiermee kunnen foto's worden gemaakt met een resolutie van 2K per objectief. Ook kan de camera filmen in 1080p per objectief. Met een vr-headset als de Oculus Rift of Google Cardboard kunnen de beelden vervolgens worden bekeken.

Sony sensor

Om de beelden te produceren gebruikt de LucidCam een Sony sensor, die vergelijkbaar is met die van de bekende GoPro camera's. Tot slot is de camera erg licht en makkelijk mee te nemen op reis.Tijdens de IndieGoGo-campagne is de camera te koop voor 299 dollar, wat zal verdubbelen als de camera eenmaal in de winkels ligt. Verwacht wordt dat de camera in juli 2016 beschikbaar zal zijn.

VR steeds populairder

Virtual reality lijkt steeds populairder te worden, waar nu ook camera's op inspringen om goede VR content te kunnen produceren. Zo zagen we vorige week ook al het nieuws van de nieuwe Lytro Immerge camera. Meer informatie is te vinden op de LucidCam-website of Indiegogo-pagina.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten