Lily drone haalt 34 miljoen dollar op – Volautomatische cameradrone

Lily drone haalt 34 miljoen dollar op – Volautomatische cameradrone

Maarten Jacobi 2083
In 2015 werd voor het eerst de Lily drone geïntroduceerd. Lily is een volautomatische drone die je in de lucht gooit om te activeren. Via een combinatie van kunstmatige intelligentie en GPS volgt Lily je positie en filmt of fotografeert automatisch. Het project heeft inmiddels meer dan 34 miljoen dollar opgehaald.

Als je het filmpje ziet schrik je toch wel even; de Lily drone wordt zonder enige twijfel van de brug gegooid of in het water. Dat kan allemaal, want Lily activeert zichzelf razendsnel in de lucht en is tevens waterdicht.

Eenmaal in de lucht volgt Lily je en filmt automatisch in 1080p met eventueel zestig beelden per seconde (120 bij 720p). In totaal vliegt Lily zo'n twintig minuten in de lucht, voordat de accu leeg is; een normale vliegduur als het gaat om drones.

Lily drone nu te pre-orderen

Lily heeft indrukwekkende specificaties, die niet onopgemerkt zijn gebleven; 60.000 mensen hebben inmiddels de drone ge-pre-orderd. Zeker de prijs is voor velen aantrekkelijk: door de drone te pre-orderen betaal je 799 dollar. Als de drone eenmaal te koop is, kost hij 999 dollar.

Inmiddels heeft Lily al 34 miljoen aan pre-orders en investeringen binnengehaald. Naar verwachting zal de drone in de zomer van 2016 beschikbaar zijn. Meer informatie vind je op de officiële website. Lily hoopt te concurreren met de populaire DJI Phantom drones.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Willem de Jongh

Ik heb vorig jaar erg getwijfeld over aanschaf (pre-order) van de Lily-drone. Die kostte toen (dacht ik) rond de 500 dollar. Daar kwamen overigens nog wel kosten bij (oa invoerrechten!) waardoor hij toch nog een stuk duurder werd. Al met al best een uitgave voor iets dat nog niet echt in productie was. Op basis van alleen de reclamefilm durfde ik het niet zo goed aan. Ik vond ergens op internet wel een praktijktest met een prototype dat nog niet vlekkeloos werkte, en dat was voor mij de reden om er toch maar van af te zien. Ik ben wel heel benieuwd naar deze drone, maar Ik vind de prijzen inmiddels toch wat te hoog. Zijn er inmiddels al meer onafhankelijke tests met deze drones gedaan?