De combinatie is op zich een slimme vondst. Door de aanwezigheid van dbrander inclusief geheugenkaartlezer is de P450 een echte stand-alone apparaat, waarmee de thuisgebruiker zonder tussenkomst van een computer foto's uit zijn camera, via een directe kabelverbinding (PictBridge), kan printen en desgewenst direct op cd kan archiveren. Ook kun je een volgeschoten geheugenkaartje direct in de P450 steken. Hoe dan ook, de pc wordt op deze manier een overbodige schakel.

Compact
Het compacte formaat van de printer - de P450 laat zich makkelijk onder de arm overal mee naar toenemen -  sluit perfect aan bij het mobiele streven. Naast ondersteuning voor alle gangbare geheugenkaarten en een usb-ingang is het apparaat verkrijgbaar in een uitvoering met een Bluetooth-adapter, zodat je foto's rechtstreeks vanaf je mobiel kunt printen.

Foto's bewerken
De P450 biedt niet alleen de mogelijkheid foto's te printen en te archiveren. Via enkele eenvoudige knoppen en een kleuren lcd-scherm biedt de Lexmark de mogelijkheid foto's te bewerken alvorens ze worden afgedrukt (in een volgorde naar keuze). Zo behoort onder meer het omzetten naar zwart/wit of sepia tot de mogelijkheden, evenals rode-ogenreductie, bijsnijden en het verbeteren van het contrast en de helderheid.