Leica T krijgt belangrijke firmware-update

Leica T krijgt belangrijke firmware-update

Maarten Jacobi 1702
Leica-importeur Transcontinenta introduceert firmwareversie 1.4 voor het Leica T camerasysteem. Deze moet het camerasysteem krachtiger maken en uitbreiden. Daarnaast presenteerde het bedrijf twee nieuwe objectieven die voor zowel het SL- als T-systeem geschikt zijn.

De belangrijke firmware-update moet het vierde camerasysteem van Leica vooral een stuk sneller maken. Zo zou de touch-bediening na de update drie keer zo snel reageren en ook de snelheid van de autofocus wordt verdubbeld, aldus Leica.

Firmware-update zorgt voor snelheid

Daarbij heeft Transcontinenta laten weten dat het Leica T camerasysteem door de nieuwe firmware binnen 0,75 seconde opstart en dat het schakelen naar de Live View-modus slechts een fractie van een seconde duurt.

Ook verbetert de firmware-update een aantal kleinere zaken, zoals de functionaliteit van de draaiknoppen en de synchronisatie tussen audio en video. Tevens biedt het twee nieuwe mogelijkheden voor de Leica T-app. Na de update moet het mogelijk zijn om DNG+JPEG te selecteren via de APP remote-modus en is het mogelijk om met de app de autofocus aan te passen.

Compatibiliteit met nieuwe objectieven

Tot slot maakt firmwareversie 1.4 het Leica T camerasysteem geschikt voor de toekomstige TL- en SL-objectieven, waaronder ook de reeds uitgebrachte Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2.8-4 ASPH. Zonder de 1.4 firmware-update kunnen SL-objectieven ontregeld raken op de Leica T. Het is dus van belang om eerst de update uit te voeren en dan pas de SL-objectieven te plaatsen.

De update kun je hier downloaden. Instructies voor de installatie vind je hier.

Nieuwe TL-objectieven in 2016

Naast de firmware-update liet de Leica-importeur weten dat er in 2016 twee nieuwe objectieven uitkomen, namelijk de Leica Summilux-TL 35mm f/1.4 ASPH (50mm kleinbeeldequivalent) in maart en de Leica APO-Macro-Elmarit-TL 60mm f/2.8 ASPH (90mm kleinbeeldequivalent) in de herfst.

De objectieven worden aangeduid met de afkorting 'TL' omdat het Leica SL en het Leica T camerasysteem over dezelfde bajonetvatting beschikken. De objectieven zullen dan ook voor beide systemen geschikt zijn. De Leica SL schakelt bij gebruik van aps-c-objectieven automatisch over op een crop-modus.

De adviesprijzen van de twee nieuwe TL-objectieven worden later bekendgemaakt.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van R.R Groenstege

Ze moeten maar eerst zorgen ,dat er Nederlands soft were in de
Camera komt ik heb hem heel snel in geruild bij kamera expres
Gekocht bij bij de firma Keuzenkamp .in Zwolle welke camera je ook koopt .in alle talen te programmeren .
Praat niet over Leica ,ik heb nog nooit mee gemaakt dat zo merk camera
Zo snel in prijs zakt .een aan vluiting