Leica SL firmware 1.2 verbetert beeldkwaliteit, evf en L-Log

Leica SL firmware 1.2 verbetert beeldkwaliteit, evf en L-Log

Thomas Kouveld 762
Leica komt met een update voor de nieuwe Leica SL. De update naar Leica SL firmware 1.2 brengt verbeteringen in beeldkwaliteit, de elektronische zoeker en het L-Log-kleurprofiel. Eigenaren kunnen hun camera zelf updaten of dit laten doen in een Leica-winkel.

De update naar Leica SL firmware 1.2 komt niet lang na de presentatie en verschijning van de nieuwe systeemcamera. Tijdens de aankondiging in oktober 2015 beloofde Leica al te luisteren naar feedback van fotografen en daar zeer snel op te reageren.

Leica SL firmware 1.2 verbeteringen

Leica geeft aan dat de voornaamste verbeteringen zitten in de beeldkwaliteit bij iso-waarden 50 tot en met 400. Ook zou de grote 4,4-megapixelzoeker nog beter beeld moeten geven dan voorheen.

Verder schrijft de fabrikant dat er voortaan 'meer flexibiliteit' is bij het invullen van wifi-wachtwoorden. Daarnaast is het nu mogelijk om gebruik te maken van een mf-assist loep bij het gebruik van handmatige Leica M- en R-objectieven.

Tot slot is het L-Log-kleurprofiel verbeterd. Een probleem met het opnemen in 8-bit zorgde ervoor dat er geen donkere partijen werden geregistreerd.

Leica SL firmware 1.2 downloaden en installeren

Eigenaren van de Leica SL kunnen de update naar versie 1.2 downloaden via de speciale 'Leica owners'-website. Ook kun je de update kosteloos laten uitvoeren in een Leica-winkel.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas