Leica presenteert speciale edities M-P Typ 240

Thomas Kouveld 1620
Speciale uitvoeringen van Leica camera's zien we vaker voorbij komen. Van elk klassiek model is minstens één speciale, gelimiteerde oplage gemaakt, meestal meer. Van de M-P (Typ 240) was dit nog niet het geval, maar daar komt nu verandering in.

Leica brengt twee gelimiteerde edities van de digitale M-P camera (Typ 240) op de markt. De Leica M-P 'Safari' Special Edition Set krijgt een olijfgroene behuizing. Het andere model, de 'Correspondent' is ontworpen in samenwerking met muzikant Lenny Kravitz en komt in een speciale koffer.

Leica M-P 'Safari' Special Edition Set

Zo'n beetje elke Leica M-camera kent wel een safari-uitvoering. Zo hebben we de safari-editie van de Leica M8 jaren geleden al eens benoemd. De aankomende M-P 'Safari' past goed in dat rijtje thuis met zijn olijfgroene behuizing. De set wordt geleverd met een Leica Summicron-M 35mm f/2 ASPH-objectief met speciale metalen zonnekap en een rundlederen riem. Er worden 1500 exemplaren van de camera geproduceerd.

Leica M-P 'Correspondent' Set by Kravitz Design

De andere speciale editie die Leica uitbrengt is ontworpen in samenwerking met muzikant Lenny Kravitz. Deze M-P is gehuld in slangenleer en heeft een versleten 'used' uiterlijk gekregen, waardoor het lijkt alsof de camera jarenlang gebruikt is. Het toestel komt in een bijbehorende koffer en wordt geleverd met twee objectieven: de Leica Summicron-M 35mm f/2 SPH en de Leica Summilux 50mm f/1.4 ASPH. Van deze uitgave worden slechts 125 exemplaren gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

Beide sets zijn per februari 2015 verkrijgbaar, al vereisen ze dat je flink in de buidel tast. De Leica M-P 'Safari' set gaat over de toonbank voor 10,100 euro. De 'Correspondent' set gaat 22,900 euro kosten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Anoniem

Nu nog 1500 gekken vinden die denken dat een camera de foto's maakt

afbeelding van Pim Geerts

Meer voor verzamelaars, denk ik :-)
Als je t geld hebt slingeren, lijkt me een goede inverstering.

Ik laat t ff aan me voorbij gaan...