Leica draait beste kwartaal in 15 jaar

Redactie 698
Leica heeft haar financiële resultaten over het derde kwartaal van 2010 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de verkoop met 57 procent gestegen is ten opzichte van dezelfde periode in 2009, naar een bedrag van 75,5 miljoen euro.

In het derde kwartaal, dat eindigde op 31 december 2010, verkocht Leica voor 27,4 miljoen euro meer aan camera's en accessoires dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee wordt volgens Leica de trend die negen maanden geleden is ingezet, dat er een stijgende lijn in de verkoop zit, bevestigd.

Kwartaalcijfers

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers deelde Leica ook mee dat dit het meest winstgevende kwartaal is geweest sinds Leica Camera in 1996 afgescheiden werd van de Leica Group. Sinds maart vorig jaar heeft Leica voor maar liefst 186,4 miljoen euro aan producten verkocht, een stijging van 73,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Leica wijdt het succes aan zijn middenformaatcamera, de S2, en zijn fullframe-meetzoeker­camera, de M9. Laatstgenoemde zorgt, samen met 'producten jonger dan twee jaar', voor 67 procent van de verkoop bij het merk. 

Verwachtingen

'Voor het komende fiscale jaar verwachten wij verkoopcijfers die ver boven die van het afgelopen jaar liggen. We doen er alles aan om de stijgende verkoop erin te houden, onze koers te behouden op het gebied van innovaties en een stabiele groei te realiseren', aldus Andreas Lobejäger van Leica.

afbeelding van Redactie
Door: DIGIFOTO Pro

DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van DIGIFOTO