Leica D-Lux ‘solid gray’ geïntroduceerd – Een vernieuwde zilvergrijze look

Leica D-Lux ‘solid gray’ geïntroduceerd – Een vernieuwde zilvergrijze look

Maarten Jacobi 2191
Importeur Transcontinenta heeft laten weten dat er een nieuwe Leica D-Lux-uitvoering komt, namelijk de Leica D-Lux 'solid gray'. Behalve de nieuwe zilvergrijze afwerking heeft de camera dezelfde specificaties en afmetingen als het standaardmodel uit de serie. De camera is vanaf eind november 2015 verkrijgbaar.

Volgens Transcontinenta heeft de nieuwe Leica D-Lux 'solid gray' een herkenbare look, die zorgt voor een 'elegante metgezel' om mee te fotograferen.  De body is grijs geëmailleerd en de bedieningsknoppen en het objectief zijn daarbij zilverkleurig.

De nieuwe uitvoering dient als alternatief voor de standaard zwarte Leica D-Lux. De nieuwe camera heeft verder dezelfde afmetingen en bedieningsknoppen. Ook de specificaties zijn hetzelfde. Eerder schreven wij al over het uiterlijk en de specificaties van het standaardmodel (Type 109).

Gratis Lightroom 6

De Leica D-Lux 'solid gray' is vanaf eind november verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1090,- euro. Bij aankoop van de camera worden er gratis een Leica CF D flitser, lederen draagriem en licentie voor Adobe Photoshop Lightroom 6 meegeleverd. Meer informatie is te vinden op de officiële Leica website.

Fotowedstrijd

Leuk feitje: de Leica D-Lux is de hoofdprijs van deze fotowedstrijd. Inzenden kan tot 31 augustus 2016.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten