Even leek het er op dat het noodlijdende Kodak haar filmbusiness trouw zou blijven, ondanks het stopzetten van de productie van digitale camera's. Nu blijkt ook dat het product waarmee Kodak ooit een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld werd uit het programma verdwijnt.

Kodak
Met de verkoop van filmrolletjes en camera's werd Kodak een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld.

Toewijding

Eerder probeerde Kodak al geld op te halen met de verkoop van patenten, nu worden een aantal onderdelen van het bedrijf verkocht, waaronder de divisie 'Personalized Imaging and Document Imaging' die ook verantwoordelijk is voor de filmrolletjes. Volgens het British Journal of Photography hoopt Kodak voor juni 2013 een koper te hebben gevonden. Overigens streef de fabrikant er naar een overnamekandidaat te vinden die Kodak's toewijding voor fotografie deelt.

Tri-X en Portra

We hopen van harte dat Kodak een geschikte koper weet te vinden, zodat we nog een tijdje van Tri-X en Portra kunnen genieten. Om de melancholische gevoelens nog wat verder aan te wakkeren nog een tweetal filmpjes van hoe in vroegere tijden bij Kodak film werd gemaakt.