Kodak CameraKodak verkeert in zwaar weer. Het bedrijf staat aan de rand van de afgrond. In een poging het bedrijf weer winstgevend te maken, is besloten te stoppen met de productie van digitale foto- en videocamera's en digitale fotolijstjes. Wegwerpcamera's buiten beschouwing gelaten, komt er dus een einde aan bijna 125 jaar cameraproductie bij Kodak.

Printers en rolletjes

In plaats daarvan zal Kodak zich gaan richten op printers, zowel voor op je bureau, als de mini-kiosken in fotowinkels. Ook fotoproducten zoals albums en kalenders, kun je nog gewoon bij Kodak blijven bestellen. Helemaal onderaan het persbericht meldt Kodak:

'The traditional film capture and photographic paper business, which continues to provide high-quality and innovative products and solutions to consumers, photographers, retailers, photofinishers and professional labs.'

Portra

Geschiedenis

Kodak blijft dus nog steeds rolletjes en doka-materiaal produceren, goed nieuws voor liefhebbers van analoge fotografie. Ook is hiermee een deel van de lange geschiedenis van Kodak voorlopig veilig gesteld en verwordt het bedrijf niet enkel een fabrikant van printers en aanbieder van print-oplossingen.