Kodak business cards op 35mm film

Kodak business cards op 35mm film

Maarten Jacobi 823
Om de klassieke 35mm film te promoten gebruikt Kodak echte film als Kodak business cards. Het bedrijf hoopt hiermee meer aandacht te krijgen voor het behoud van dit klassieke medium.

Een tijdje terug zagen we dat Kodak haar financiële zaken weer op orde heeft, nadat het bedrijf een tijdje boven de afgrond bungelde. De klassieke 35mm-film werd niet meer gebruikt voor grote Hollywoodproducties, waardoor er een einde dreigde te komen aan dit klassieke medium.

Kodak business card

Hier kwam verandering in nadat een aantal grote Hollywood namen (waaronder regisseur J.J Abrams en Quentin Tarantino) aankondigden om met Kodak te filmen.

Kodak business cards #madewithkodak

Om nog eens extra aandacht te vragen voor de klassieke filmstrip, gebruikte Kodak op CES 2016 zelfgemaakte Kodak business cards op 35mm film. Deze werden verspreid onder de beursgangers. Zo ook de CEO van het bedrijf, Jeff Clarke.

Op zijn kaartje zie je onderaan de hashtag #madewithkodak. Op de andere kaartjes van Kodak zien we een link staan naar de website savefilm.org, die als doel heeft de filmstrip te redden.

Kodak business card
Foto's © PetaPixel

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten