Klassieker van de dag: Met de bus

Klassieker van de dag: Met de bus

Redactie DIGIFO... 485
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis
Elke dag reizen duizenden mensen met de bus. Dit is al sinds jaar en dag een makkelijke en goedkope manier om droog, snel en veilig van A naar B te geraken. In het begin van de vorige eeuw kon je ook al met de bus, al waren deze toen nog wel een stuk kleiner en, zo te zien, een stuk kouder. Wanneer deze foto is gemaakt is niet precies duidelijk, maar het bedrijf dat deze bussen maakte opende zijn deuren in 1906, dus moet het enige tijd hierna zijn geweest.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.