Klassieker van de dag: het parkeermeisje

Klassieker van de dag: het parkeermeisje

Redactie DIGIFO... 174
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de Dag16 juli 1935 is onder andere de geschiedenis ingegaan als de dag dat de eerste parkeermeters in de VS in gebruik zijn gegaan. Daarom vandaag in de Klassieker van de dag: een parkeermeisje. Een vrouwelijke controleur die op straat de parkeermeters afgaat om te kijken of iedereen braaf heeft betaald.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande