Kickstarter-project LOKI: rig, dolly en cage in compacte tool

Thomas Kouveld 1311
LOKI, een nieuw project op Kickstarter, combineert een aantal handige tools in een klein formaat. Opgevouwen heeft LOKI het formaat van een batterijgreep. Vouw je de tool uit, dan tover je LOKI om tot een camera rig, cage of dolly.

De compacte en modulaire LOKI is ontwikkeld door het Britse Scratch Ideas en is specifiek gericht op filmmakers die met dslr's of compacte systeemcamera's werken. Om ruimte in je cameratas te besparen is de LOKI robuust, maar zo klein mogelijk gemaakt.

Compact ontwerp

Ingeklapt heeft de LOKI afmetingen die vergelijkbaar zijn met een batterijgreep. Het accessoire is ook via de statiefaansluiting vast te schroeven aan een camera.

Mogelijkheden

Door de LOKI uit te vouwen, kun je het accessoire omtoveren tot shoulder rig, camera cage, underslung rig of dolly.

Elke optie heeft zijn specifieke doeleinde. Zo zorgt de shoulder rig voor veel stabiliteit, maar is de cage geschikt voor dynamische shots. Met de underslung rig kun je makkelijk vanuit een kikvorsperspectief filmen. Door de apart verkrijgbare wieltjes aan te sluiten, wordt LOKI een dolly, voor trillingsvrije panbewegingen.

Prijs en beschikbaarheid

LOKI staat tot 26 september 2015 op Kickstarter, waar Scratch Ideas 25.000 pond probeert binnen te halen. Op moment van schrijven staat de teller op 6.888 pond.

Als je 315 pond doneert, ontvang je de standaarduitvoering van LOKI, waarmee je een rig en cage kunt maken. Wil je ook gebruik kunnen maken van de dolly, dan is het nu nog mogelijk om gebruik te maken van de speciale prijs van 350 pond.

Indien de productie kan starten en volgens planning verloopt, kun je LOKI eind januari 2016 thuis verwachten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas