Biotar 75mm f/1.5

Kickstarter-campagne om klassiek Biotar-objectief terug te brengen

Redactie DIGIFO... 474
In 1938 bedacht een Duitse objectievenontwerper een nieuw 75mm f/1.5 objectief, in die tijd het snelste portretobjectief dat ooit was gemaakt. Deze objectieven zijn nu zeer gewild onder verzamelaars, maar zeer lastig te krijgen. Het bedrijf Oprema Jena is nu een Kickstarter begonnen om dit objectief nieuw leven in te blazen.

Het klassieke Biotar-objectief staat bekend om de prachtige scherpte, kleine scherptediepte en prachtige bokeh die het beeld een dromerige en bijna surrealistische sfeer meegeven. Veel verzamelaars hebben er veel voor over om een origineel exemplaar in handen te krijgen, maar door de Tweede Wereldoorlog zijn er relatief weinig exemplaren geproduceerd en lag de verkoopprijs bijzonder hoog. Dr Prenzel en Andre de Winter willen dit objectief nu opnieuw uitbrengen.

Lees ook: Nu op Kickstarter: Meyer-Optik Lydith 30

Biotar  gaat hard op Kickstarter

Dr Prenzel, de man achter Meyer-Optik (het bedrijf dat aan de lopende band klassieke objectieven nieuw leven inblaast via Kickstarter-projecten), en Andre de Winter, een voormalig ontwerper bij Leica, zijn een Kickstarter-campagne gestart om dit objectief weer op de markt te krijgen, en dit project loopt behoorlijk hard. Na één dag heeft de Kickstarter al bijna 300.000 dollar opgebracht, terwijl het doel slechts 75.000 dollar was.

Kijk voor meer informatie en om het project te ondersteunen op deze Kickstarter-pagina.