Je latrelatie delen met foto's – een kunstproject in twee werelden

Je latrelatie delen met foto's – een kunstproject in twee werelden

Maarten Jacobi 1386
Een latrelatie is niet makkelijk, zeker niet als er ook nog een flink tijdsverschil tussen zit. Dat snappen Danbi Shin en Li Seok, een Zuid Koreaans koppel, maar al te goed. Danbi woont in New York, Li in Seoul. Door het fotoproject 'Half and Half' te starten, blijven ze voor hun gevoel toch nog dicht bij elkaar.

Aan beide kanten van de wereld maken ze op hetzelfde moment (ongeveer) dezelfde foto, die ze wat betreft compositie precies op elkaar afstemmen. Een foto van een cola-beker of een zonsondergang (en -opgang)  worden zorgvuldig samengevoegd met de foto aan de andere kant van de wereld, waarna het eindresultaat op een gezamenlijk Instagram-account wordt geplaatst.

Twee werelden in één foto

Met de veertien uren tijdsverschil werkt het niet heel makkelijk, maar de resultaten zijn erg boeiend, ook voor buitenstaanders. Het kunstproject Half and Half levert veel volgers op, en de onderwerpen lopen daarbij erg uiteen. Van simpel bestek tot culturele monumenten; alles wordt samengevoegd met de andere kant van de wereld.

Voor alle foto's kun je terecht op het Instagram account.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten