iPhone camera verricht 24 miljard handelingen per foto(!)

iPhone camera verricht 24 miljard handelingen per foto(!)

Maarten Jacobi 1910
De iPhone is een van de populairste smartphones, waarbij de camera het belangrijkste onderdeel vormt voor de gebruikers, maar ook voor de ontwikkelaars. Apple geeft aan dat er 800 technici aan werken, waarbij de camera bestaat uit 200 uiterst kleine en belangrijke onderdelen.

Als we een foto maken met de iPhone 6s lijkt dit een simpele handeling, maar de techniek hierachter is zeer veeleisend. Zo vertelt Graham Townsend, hoofd van de camera-ontwikkeling bij Apple, dat er per gemaakte foto zo'n 24 miljard (!) handelingen worden verricht in de telefoon en camera.

iPhone camera optische stabilisatie

Een belangrijke techniek die de foto's van de iPhone kwalitatief sterk maakt is de optische beeldstabilisatie, die door middel van vier kleine draadjes (dunner dan een haar) op twee assen wordt gestabiliseerd.

Ook is er een heel testlaboratorium ingericht om de iPhone camera uitgebreid te testen. De camera wordt dan blootgesteld aan alle denkbare situaties. Bekijk de video op Business Insider voor een kort interview met Graham Townsend over de camera.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten