iPhone 7 camera krijgt waarschijnlijk twee objectieven

iPhone 7 camera krijgt waarschijnlijk twee objectieven

Maarten Jacobi 1626
Er komen steeds meer geruchten dat de iPhone 7 camera waarschijnlijk een dual set-up krijgt. Dat wil zeggen: een camera met twee objectieven (en sensoren) naast elkaar. Sony heeft bevestigd dat het bedrijf deze twee camera's op dit moment ontwikkelt voor 'grote spelers op smartphone-gebied', waaronder mogelijk Apple.

Volgens Kenichiro Yoshida, CFO van Sony, worden twee objectieven op een smartphone mogelijk de trend voor nieuwe smartphones. XPeriablog stelt dat het voordeel van twee objectieven (met twee individuele sensoren) is, dat de gebruiker beschikking heeft over zowel een groothoekobjectief als een teleobjectief; om in te zoomen verwissel je in de telefoon van objectief.

Twee prime-objectieven in iPhone 7 camera

Doordat er dan feitelijk twee lichtsterke prime-objectieven aanwezig zijn in het toestel, komt dit mogelijk ook ten goede aan de beeldkwaliteit van de foto's (bijvoorbeeld bij weinig licht).

Het is nog niet zeker of de nieuwe iPhone 7 camera daadwerkelijk in de vorm van een dual-camera setup zal verschijnen, hoewel steeds meer geluiden daar wel op wijzen. Veel mensen prijzen de iPhone voor de uitstekende camera; er zijn zelfs jaarlijkse awards en een #shotoniphone campagne.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten