'iPhone 6S en 6S Plus krijgen 12-megapixelsensor en 4K-video'

Thomas Kouveld 1933
De aankomende iPhone iPhone 6S en 6S Plus, worden mogelijk voorzien van een flinke camera-upgrade. Volgens geruchten worden de nieuwe smartphones voorzien van een 12-megapixelsensor en 4K-filmfunctie. De aankondiging wordt verwacht op 9 september.

De geruchtenstroom over de verbeteringen die Apple zal doorvoeren in de iPhone 6S en 6S Plus is al geruime tijd op stoom. Op geruchtensite 9to5Mac is te lezen dat vooral de camera een grote update gaat krijgen.

12 megapixels en 4K

Volgens bronnen van de website worden beide nieuwe iPhones voorzien van een12-megapixelsensor. Dit is een vooruitgang van vier megapixels ten opzichte van de iPhone 6. Een A9-SoC gaat het rekenwerk van de nieuwe iPhones verzorgen. De chip zou de grotere bestanden aan moeten kunnen, zonder beeldkwaliteit in te leveren.

Daarnaast moeten de nieuwe camera en processor het mogelijk maken om in 4K-resolutie te filmen. De huidige iPhone 6 filmt maximaal in 1080p-resolutie, veel Android-smartphones filmen al in 4K. Tot slot krijgt de selfie-camera betere beeldkwaliteit en wordt de manier van flitsen aangepast. In plaats van een ingebouwde led-flitser, zal het scherm wit oplichten om een gezicht egaler te verlichten.

Aankondiging

Naar verwachting kondigt Apple de iPhone 6S en 6S Plus op 9 september 2015 aan tijdens een evenement in San Fransisco.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas