Inzendingen Nikon European Film Festival binnenkort open

Inzendingen Nikon European Film Festival binnenkort open

Thomas Kouveld 1123
Van 13 oktober 2015 tot 15 januari 2016 zijn de inzendingen geopend voor het tweede Nikon European Film Festival. Het thema van deze wedstrijd is 'Everyday Moments'. Filmmakers krijgen de mogelijkheid om films van 140 seconden in te zenden. De grote winnaar gaat met een Nikon D810 naar huis.

Met de focus op alledaagse momenten is het de bedoeling dat deelnemers een doorsnee moment omtoveren tot iets bijzonders, aldus Nikon. Door de korte duur van de films, zullen filmmakers zeer creatief te werk moeten gaan. Hiermee houdt Nikon dezelfde lijn aan als tijdens de eerste editie van het festival.

Prijzen en categoriën

De grote winnaar van de 'Grand Prix' van het Nikon European Film Festival gaat naar huis met een Nikon D810. Daarnaast gaat hij of zij naar het Cannes Film Festival in 2016 als introducé van Raindance om te netwerken.


Jagjeet Singh won in 2015 de eerste editie van het Nikon European Film Festival met zijn film 'Voiceless - Stop the bullies'.

De andere categorieën zijn 'best narrative', 'technical excellence', 'best student entry' en de 'people's choice'. De winnaars van de eerste twee categorieën ontvangen een Nikon D750, de andere twee een Nikon D750-filmkit. De beste student ontvangt bovendien tweeduizend euro.

Jury

De films worden beoordeeld door een jury, voorgezeten door BAFTA-winnaar Asif Kapadia. Fotograaf en filmmaker Pieter ten Hoopen zal ook deel uitmaken van de jury.

Nieuwe website

Naast de filmwedstrijd heeft Nikon nieuwe Europese websites uitgerold. De responsieve sites zijn al online, dus je kunt het resultaat meteen bekijken op www.nikon.nl.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas