Inboedel Fuji Fotorolletjes fabriek onder de hamer

Thomas Kouveld 1540
Altijd al eens je eigen fotorolletjes willen maken? Dan is nu je kans! De volledige inboedel van de Fuji Fotorolletjes fabriek in Tilburg wordt namelijk geveild. Een beetje morbide, maar het biedt wel een kijkje in de industrie die komt kijken bij analoge fotografie.

Het is tot 10 februari 2015 mogelijk mee te doen aan de veiling of je te vergapen aan de enorme machines die nodig waren voor het maken van de kleine filmrolletjes. Er worden onder andere buffersilo's, voorraad- en mengtanks en opslag voor chemicaliën geveild. De internationale interesse is groot. Volgens Troostwijk Veilingen wordt er geboden vanuit Duitsland, Litouwen, Servië, Polen, Egypte, Bulgarije, Hongarije en Spanje.

De Fuji Fotorolletjes fabriek sloot eind augustus 2006 definitief haar deuren. Door de opmars van digitale fotografie was de productie van fotorolletjes in vijf jaar gehalveerd. In 2001 werden er nog zo'n 200 miljoen rolletjes gemaakt. Met de veiling komt er nu echt een einde aan een icoon, aldus Frank Adam, commercieel directeur bij Troostwijk. De fabriek is ongeveer 18 jaar actief geweest.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas