I AM SACHA documentaire nu online – Win een Nikon D750

I AM SACHA documentaire nu online – Win een Nikon D750

Maarten Jacobi 4593
Fotografe Sacha de Boer ging met Nikon naar het einde van de wereld en maakte een fotoreportage van het haast onmogelijk te bereiken Gjoa Haven. In de driedelige I AM SACHA documentaire is haar verhaal te volgen, waarbij we informatie krijgen over haar apparatuur, ontmoetingen en meer. Via een bijbehorende fotowedstrijd maak je bovendien kans op een Nikon D750 met 24-85mm-objectief.

Sacha begint het eerste deel van de driedelige documentaire openhartig: 'Ik ben toevallig terecht gekomen in het nieuwslezen, maar niet iedereen weet dat ik van oorsprong fotograaf ben.' Ze heeft nu haar leven als nieuwslezeres weer ingeruild voor het 'onzekere leven' van een fotograaf.

Samen met Nikon is ze afgereisd naar het plaatsje Gjoa Haven, wat maar enkele maanden per jaar te bereiken is, omringd door ijs, mist en sneeuw. In het eerste deel van de documentaire zien we vooral haar motivatie en haar aankomst op Gjoa Haven.

I AM SASCHA achtergrondinformatie

Op de website IAMSACHA is meer te zien dan alleen de documentaire zelf. Zo is er een video gemaakt van de apparatuur die Sacha meeneemt op de barre tocht door de kou. Ze beschikt over twee Nikon D810 camera's.

De reden voor de twee bodies, zo legt ze uit in een van de video's, is om niet te veel te hoeven wisselen van objectieven. Dit heeft als voordeel dat ze snel een belangrijk moment kan vastleggen, en ze niet moeilijk hoeft te doen in de extreme weersomstandigheden.

De objectieven die ze mee heeft zijn de AF-S NIKKOR 17-35mm f/2.8D IF-ED, de AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8 ED en de AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR.

Omdat het er altijd erg koud is, draagt ze de accu's dicht op de huid en heeft ze er altijd meerdere bij zich. Ze wisselt vaak van accu om ze vol te houden; zodra de accu's weer wat warmer worden krijgen ze ook weer wat kracht terug.

I AM SACHA documentaire

Het eerste deel van de I AM SACHA documentaire staat nu online. Het tweede deel is vanaf 17 december te bekijken. Ook heeft Nikon een gerelateerde fotowedstrijd, waarmee je een Nikon D750 kunt winnen, of een signeerde foto van Sacha de Boer.


Foto's © Sacha de Boer / Nikon

Fotowedstrijd - Win een Nikon D750

In het kader van de IamSacha-campagne organiseert Nikon een fotowedstrijd. De meest 'ijskoude foto' wint de hoofdprijs, een Nikon D750 met AF-S 24-85mm objectief. Meedoen kan tot en met 17 januari 2016, de winnaar wordt vijf dagen later bekendgemaakt.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd. 

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Davidov34

Hè jammer, ik dacht dat dit een wedstrijd was om samen met haar naar de Noordpool te gaan.