Nog een maand lang heb je de tijd om in Breda het fotofestival BredaPhoto te gaan bekijken. Gevestigde namen, maar ook jonge fotografen exposeren er hun werk. Van een tentoonstelling wordt vaak ook een catalogus gemaakt, in het geval van BredaPhoto 2012 heeft dat geleid tot het lijvige boekwerk dat nu voor ons ligt.

bredaphoto

homo empathicus

Een gebonden hardcover met 256 pagina's en veel fotografie, zo kun je de catalogus 'homo empathicus' in één zin beschrijven. Daarmee doe je echter niet helemaal recht aan de fotografie in het boek. Alle fotografen die te zien zijn op het fotofestival hebben hun plekje in het boek gekregen, wat heeft geleid tot een veelzijdige verzameling beeld. Over elke fotograaf vind je behalve foto's ook een pagina met informatie in het Nederlands en Engels. De teksten zijn overigens ook te vinden op de BredaPhoto-website.

bredaphoto

Koopje

Gelukkig maken de vele foto's, in hoge kwaliteit, een hoop goed, want daar is het uiteindelijk natuurlijk om te doen. Daarnaast, voor slechts 17,50 is dit boek gewoon een koopje en een mooi aandenken aan het bezoek aan BredaPhoto. Heb je echt geen tijd om af te reizen naar het zuiden van het land? Niet getreurd, het boek is ook online te bestellen.

homo empathicus
The Eriskay Connection
ISBN:  978-90-818384-1-2

bredaphoto