Hoe een iPhone glitch een apocolyptisch tafereel veroorzaakte

Hoe een iPhone glitch een apocolyptisch tafereel veroorzaakte

Freek Minderman 424
Het internet is laatst helemaal in rep en roer geweest van een vakantiefoto. Deze foto was namelijk niet wat het leek, maar wat het afbeeldde was een tafereel waar men in de Middeleeuwen bang voor was.

Vroeger werden de beste camera's als nieuwe investeringen voor een vakantie gekocht. Zo zag elke elektronicahandel de winst stijgen in de camera sector en kreeg elke tiener de rillingen van de gedachten van een nieuwe familiebijeenkomst voor de camerakunsten van zijn of haar ouders. Tegenwoordig heb je altijd een goede camera bij de hand, namelijk: jouw vertrouwde slimme telefoon. Met die gedachten ging ene Bobby met zijn vriend 'G' (waarschijnlijk niet zijn echte naam) in Florida varen. Nadat zij in G's boot de St. John’s River in Jacksonville begonnen af te varen, hebben ze de vrouw van G opdracht gegeven om een mooie foto te maken. Als herinnering kregen zij echter geen episch shot, waarvan kapitein Jack Sparrow nog trots zou zijn, maar een beeld waarbij laatstgenoemde een hele film zou kunnen vullen. Het einde van de wereld was vastgelegd door een fout van de iPhone 7.

apocalyptic iphone error

Na hun trip om de wilde wateren van de St. John's River te temmen, heeft Bobby het eigenaardige verschijnsel meteen geupload naar Reddit, het broeinest van eigenaardigheid op internet. Verschillende Redditors hadden commentaar op het feit dat ze hiermee de theorie van een platte aarde weer naar boven zouden zien komen, maar gelukkig waren er nog een paar die haarfijn konden uitleggen wat er met de telefoon gebeurde. Waarschijnlijk is er van de portretmodus geschakeld naar panorama, zonder dat de vrouw van G, die de foto nam, het door had. Zo werd de telefoon gedraaid om verticaal op te nemen en dacht dit stukje technologie dat het nieuwe perspectief gewoon naast de originele foto hoorde en plakte dit eraan. 

"Dat zou inderdaad kunnen, want de vrouw van G drukte 1 keer in portret en wilde een tweede nemen in landschap, waarmee ze de panorama eigenlijk afsloot", vertelde Bobby aan PetaPixel. 

Hoe dan ook, de flat earth discussie is weer losgebarsten en wij hebben weer een raadsel opgelost. Op naar het volgende mysterie!

afbeelding van Freek Minderman

Freek Minderman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Freek