Hoe druk jij je foto's af? (Poll)

Hoe druk jij je foto's af? (Poll)

Maarten Jacobi 2204
Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, tentoonstellingen, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In DIGIFOTO Praat mee zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Voor de poll van deze week vroegen we ons af hoe jullie je foto's (laten) afdrukken. Hebben jullie een specifieke voorkeur en misschien tips over wat je wel en niet moet doen? De vraag voor deze week luidt dan ook: Hoe druk jij je foto's af?

Hoe druk jij je foto's af?

Volgende week bespreken we de uitslag van de poll en de verschillende reacties! Vorige week kon je nog je stem uitbrengen op de vraag welk cameramerk marktleider is in 2021.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Yannick.

Ik druk mijn fotos af op een fujifilm frontier of een durst lambda voor grote formaten.

afbeelding van Mark Meisner

Ik laat mijn beelden af drukken bij Profotonet. Veelal op Fuji Lustre papier, mocht het achter glas of plastic komen.

afbeelding van TonHermans

Tot en met A3 format zelf, groter door een foto centrale.

afbeelding van Pim Geerts

Ik laat het drukken bij een speciaalzaak. Hoe diep ik ook in de materie duik, meer dan een specialist kom ik nooit te weten. Ik steek mijn tijd liever in het fotograferen.
Schoenmaker blijf bij je leest, zou ik zeggen. Uitbesteden die hap.
Ik kan ondertussen blind vertrouwen op Swaak in Utrecht, waar ik het altijd laat doen. Is het niet naar wens, dan gaat het zonder morren opnieuw. Zij stellen nog hogere eisen dan de klant, fijne gedachte.
Voor quick-and-dirty printjes bezoek ik weleens de site van profotonet. prima, maar qua kwaliteit en keus niet echt bijzonder.

afbeelding van Pim Geerts

En economisch gezien is zelf printen -tenzij je grote aantallen print of verkoopt- totaal niet interessant. Zij hebben 't beste materiaal en materieel ter beschikking en zijn altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

afbeelding van Al

Ik wacht altijd tot ik ong. 50 foto's heb waar ik volledig achtersta en dan bestel ik een boek op profotonet.

afbeelding van Jan Nauta

Ik print mijn foto's op een Epson 3880. Mooie kleuren en misschien nog wel mooier in Zwart/wit

afbeelding van Salman Ezzammoury

Tot en met A2 formaat zelf af drukken .

afbeelding van Bernadette Boon

Drukte de foto's af op een Epson 2400. Jaren tevreden over. Maar helaas is die overleden en de kosten voor een nieuwe printer passen even niet binnen de uitgaven. Dus nu maar afdrukken bij een centrale....