Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#6-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#6-2016)

Maarten Jacobi 1547
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we deze week bijvoorbeeld de aankondiging van de Canon EOS-1D X Mark II en (vrij plotseling) de nieuwe Sony A6300. Hieronder lees je het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week.

Meer Canon systeemcamera's in tweede helft 2016

Sakata Masahiro, voorzitter van de marketingafdeling bij Canon, heeft aangegeven dat het bedrijf een sterkere positie wil innemen in de systeemcamera-markt. Met mogelijke nieuwe Canon systeemcamera's wil het bedrijf eind dit jaar op de tweede plek staan, met alleen nog Sony als concurrent.

Lees meer...


Fujifilm X-Pro2 en Nikon D500 release uitgesteld

Twee van de nieuw aangekondigde camera's door Fujifilm en Nikon zijn uitgesteld met ongeveer een maand. Zo is de Fujifilm X-Pro2 release opgeschort tot midden maart en is de Nikon D500 release verplaatst naar eind april 2016.

Lees meer...


Samyang XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5 vullen serie aan

Importeur Transcontinenta introduceert de Samyang XEEN 14mm T3.1en 35mm T1.5. De nieuwe Cine-objectieven maken de hoogwaardige XEEN-serie, die al een 24mm-, 50mm-, en 85mm-objectief bevatte, af.

Lees meer...


Canon EOS-1D X II foto's van slippende auto tonen autofocussysteem

Toen Canon Nederland de EOS-1D X II presenteerde, mocht de aanwezige pers foto's maken van slippende auto's. Wij mogen twee foto's, ter plekke gemaakt door Jip Barth, technisch specialist bij Canon, publiceren. De foto's laten het uitstekende autofocussysteem van de camera goed zien.

Lees meer...


CP+ Camera & Photo Imaging Show 2016: wat kunnen we verwachten?

Wat de Photokina voor Europa en de CES voor Amerika is, is de CP+ voor Azïe. Dat wil niet zeggen dat bezoekers uit een ander werelddeel niet welkom zouden zijn. Er is veel nieuws op het gebied van camera's, objectieven en accessoires te verwachten. Lees hier de meest opvallende geruchten rondom producten die mogelijk op de beurs gelanceerd worden.

Lees meer...


Techart Pro autofocus adapter

Het via een adapter monteren van een 'vreemd' objectief op een systeemcamera biedt leuke mogelijkheden. Fabrikanten zijn druk bezig om de lensadapters meer functionaliteit te geven. De Techart Pro adapter voegt zelfs AF toe aan handmatige objectieven!

Lees meer...


Nieuwe Sigma objectieven op komst- Interview met Jan-Willem Verschuuren

Sigma gaat in het komende jaar verschillende nieuwe producten introduceren. Volgens Jan-Willem Verschuuren van Sigma, zullen de eerste producten waarschijnlijk al op de komende CP+ eind februari worden aangekondigd.

Lees meer...


 

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten