Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#5-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#5-2016)

Maarten Jacobi 1386
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we deze week bijvoorbeeld de aankondiging van de Canon EOS-1D X Mark II en (vrij plotseling) de nieuwe Sony A6300. Hieronder lees je het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week.

Nieuwe Sony G Master objectieven

Sony kondigt drie nieuwe high end objectieven onder het nieuwe label G Master aan. De 24-70mm f/2.8, de 85mm f/1.4 en de 70-200mm f/2.8 leveren volgens de fabrikant ongeëvenaarde prestaties.

Lees meer...


Update: Precieze Sony A6300 prijs bekend

Sony heeft (vrij plotseling) de Sony A6300 aangekondigd. De camera heeft onder andere een verbeterde sensor, 4D focus, 4K video (waarbij gebruik wordt gemaakt van de gehele sensor) en 425(!) fasedetectie autofocuspunten.

Lees meer...


Nikon D5 versus Canon EOS-1D X II – Wie wint de titanenstrijd?

Nu Canon officieel de Canon EOS-1D X Mark II heeft aangekondigd en Nikon vorige maand de Nikon D5, is het tijd om de specs van beide camera's naast elkaar te leggen. Tijd dus voor een Canon-1D X II versus Nikon D5 vergelijking: welke doet het beter (op papier)?

Lees meer...


Canon EOS-1D X II hands-on preview - Snelheidsmonster met 4K

We wisten al even dat hij zou komen, maar Canon's nieuwe vlaggenschip is officieel aangekondigd. De Canon EOS-1D X II is voorzien van een nieuwe 20,2-megapixelsensor, een razendsnel 61-punts autofocusysteem en 4K-filmfunctie. Canon Nederland nodigde de fotopers uit om de camera alvast uit te proberen.

Lees meer...


Eerste Fujifilm X-Pro 2 testfoto's - Veelbelovende resultaten

Ben jij ook benieuwd naar de eerste testfotos van de Fujifilm X-Pro 2? Bekijk ze hier. De opnames werden na de Nederlandse persconferentie in het Louwman Automuseum in Den Haag gemaakt met verschillende gevoeligheden.

Lees meer...


Top 5 bizarre objectieven – 180.000 dollar voor een objectief?

Gisteren maakte de Amerikaanse fotowinkel B&H bekend dat het bedrijf de befaamde Canon EF 1200mm f/5.6L USM verkocht heeft voor 180,000 (!) dollar. Wij vroegen ons meteen af: wat zijn nog meer bizarre objectieven? Dit is onze top 5!

Lees meer...


Mogelijke Canon EOS 5D Mark IV specificaties

Lomography heeft weer een klassiek Russisch objectief tot leven geroepen. De Lomography Jupiter 3+ is een 50mm f/1.5-objectief en zal in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Het objectief komt met een L39-vatting en adapter voor de Leica M-vatting.

Lees meer...


 

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten