Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#4-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#4-2016)

Maarten Jacobi 2656
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Deze week zagen we bijvoorbeeld de aankondiging van de Olympus Pen F en lekten er foto's en specificaties van de Canon EOS-1D X II. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Canon EOS-1D X II specificaties en foto's gelekt - 20,2-megapixelsensor en 4K

Er wordt al lang over het nieuwe vlaggenschip van Canon gespeculeerd, maar de details lijken nu toch echt op straat te liggen. De Canon EOS-1D X II specificaties zijn gelekt, net als een aantal productfoto's. Het toestel krijgt onder meer een 20,2-megapixelsensor met verbeterd dynamisch bereik en een 4K-filmfunctie.

Lees meer...


Nikon D5300 firmware update 1.01 – ook voor D5500

Nikon heeft twee belangrijke firmware updates voor de Nikon D5300 en D5500 vrijgegeven. De Nikon D5300 firmware update voegt vooral ondersteuning voor nieuwe objectieven toe en lost kleine bugs op. Ook bij de D5500 is dit het geval.

Lees meer...


Olympus Pen F hands-on preview - Eerste Pen met zoeker

Olympus laat de Pen-serie herleven. De Olympus Pen F is voorzien van een nieuwe 20-megapixelsensor, 5-assige beeldstabilisatie en een 50-megapixel 'high res shot'. Daarnaast heeft de Pen F een 'creative dial' op de voorzijde en een elektronische zoeker, een primeur voor de Pen-serie. De fabrikant haalde ons naar Zürich om de Olympus Pen F alvast even uit te proberen.

Lees meer...


Nieuwe Canon systeemcamera op komst?

Volgens geruchtensite Canonrumors zal het niet lang meer duren voordat er een geheel nieuwe Canon systeemcamera wordt aangekondigd.

Lees meer...


Worst camera of 2015: Hasselblad Lusso!

De geruchtensite Photorumors.com houdt elk jaar een poll met de vraag: 'Wat vond jij de slechtste camera van het afgelopen jaar?'. Dit jaar was de 'eer' aan de Hasselblad Lusso.

Lees meer...


Gerucht – Een Canon fullframe camera met vast objectief?

Canonrumors.com heeft vernomen dat er mogelijk een Canon fullframe camera komt met een vast objectief. Hoewel de geruchten nog erg vaag zijn, is het mogelijk dat Canon ons verrast tijdens CP+ met een aankondiging.

Lees meer...


Canon EOS 80D CP+ aankondiging? – Betere autofocus

Lomography heeft weer een klassiek Russisch objectief tot leven geroepen. De Lomography Jupiter 3+ is een 50mm f/1.5-objectief en zal in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Het objectief komt met een L39-vatting en adapter voor de Leica M-vatting.

Lees meer...


Eerste Olympus Pen F testfoto's

Ben je benieuwd naar de eerste testfoto's van de Olympus Pen F? De fabrikant nodigde ons uit in Zürich om met de nieuwe systeemcamera te fotograferen. De resultaten kun je hier bekijken en in volledige grootte downloaden.

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten