Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#2-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#2-2016)

Maarten Jacobi 1309
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Deze week zagen we vooral een stel belangrijke Fujifilm aankondigingen. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Drie nieuwe Leica M objectieven

Importeur Transcontinenta introduceert drie nieuwe Leica-objectieven voor de M-serie. Het gaat om een nieuwe generatie modellen van bestaande objectieven, de Leica Summicron-M 35 mm f/2 ASPH., de Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. en de Leica Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH.

Lees meer...


Een objectief uit 1880 op de Sony A7 II – Verrassend scherp!

Foto- en videograaf Mathieu Stern gebruikte een oud objectief uit 1880 (136 jaar oud), om op zijn Sony A7 II mee te filmen. De conclusie: bijzondere verkleuringen, flares en een relatief scherp beeld.

Lees meer...


Canon EOS-1D X Mark II geruchten – 15 stops dynamisch bereik en 22 megapixels?

Het regent weer Canon EOS-1D X Mark II geruchten. Zo zou de camera maar liefst vijftien stops dynamisch bereik bieden en 22 megapixels. Ook werd er genoemd dat de camera mogelijk al in april 2016 beschikbaar zal zijn.

Lees meer...


Fujifilm Fujinon XF100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR Preview - hoogwaardige telezoom

Fujifilm kondigt een nieuwe zoomlens aan met een groot bereik voor haar X-systeemcamera's. De Fujinon XF100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR heeft een groot zoombereik van 152-609mm, als je het omrekent naar fullframe.

Lees meer...


Retro Friday: Nikon meetzoekercamera's

Hoewel de megapixelrace grotendeels voorbij lijkt, is het toch interessant om van de verschillende megapixelkanonnen even te kijken hoe groot de afbeeldingen nu daadwerkelijk zijn. Tijd voor een grafiek met de verschillende afmetingen en een PhaseOne XF 100MP sample, de huidige megapixelkoning.

Lees meer...


Fujifilm X70 Preview - Hoogwaardige compactcamera

De Fujifilm X70 is het kleinste en lichtste model uit de X-serie met een APS-C-sensor. De camera is uitgerust met een niet verwisselbaar, lichtsterk objectief met een overeenkomende brandpuntsafstand van 28 mm. Lees er alles over in de Fujifilm X70 preview!

Lees meer...


Fujifilm X-E2S Preview

De Fujifilm X-E2S is de opvolger van de X-E2. De X-E2S heeft een duurzame en compacte behuizing in meetzoekerstijl met een verbeterd AF-systeem en de snelste elektronische zoeker ter wereld. We noemen een aantal van de verbeteringen in de Fujifilm X-E2S preview.

Lees meer...


Fujifilm X-Pro2 Preview

De lang verwachte opvolger van de Fujifilm X-Pro1 is eindelijk aangekondigd. De X-Pro2 is in veel opzichten verbeterd, maar het retro design is gelukkig gebleven. Lees er alles over in deze Fujifilm X-Pro2 preview!

Lees meer...


Waarom stagneert de GoPro verkoop?

De laatste tijd horen we steeds meer geluiden die erop wijzen dat het niet zo goed gaat met het bedrijf GoPro, dat bekend is met haar actiecamera's. Journalist Josh Constine op Techcrunch bespreekt een mogelijk belangrijke factor achter de dalende verkoopcijfers.

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten