Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#12-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#12-2016)

PieterMolenaar 975
Ook deze week was er weer genoeg cameranieuws. Irix toonde een prototype van een 11mm f/4-objectief, Canon patenteerde een hybride zoeker voor een spiegelreflexcamera en Olympus toont interesse in fullframe. Bekijk hieronder het overzicht.

Fujifilm tweakt kleuren bij filmsimulatiemodes X-Pro2

Fujifilm heeft op zijn website uitleg gegeven bij de aanpassing van de filmsimulatiemodes bij de nieuwe X-Pro2-systeemcamera. Het bedrijf zegt dat vooral bij de Velvia-modus de levendiger kleuren merkbaar zijn zonder dat er oversaturatie optreedt.

Lees meer...

Google maakt Nik Collection gratis

Google stelt zijn Nik Collection-filterplugins voor Photoshop, Lightroom en Aperture gratis beschikbaar. Voorheen kostte het gehele fotobewerkingspakket nog 149 dollar. Google zegt zich meer te willen richten op mobiel.

Lees meer...

Patent objectief toont interesse Olympus in fullframe

Olympus heeft in Japan patent aangevraagd voor een 24mm f/1,4-objectief geschikt voor fullframe. De intenties van Olympus met betrekking tot fullframe zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk ontwikkelt Olympus objectieven voor de Sony (F)E-mount.

Lees meer...

Canon patenteert hybride spiegelreflexzoeker

Egami kwam deze week een nieuw patent van Canon op het spoor waarin een hybride zoeker voor een spiegelreflexcamera beschreven wordt. Het beeld van de elektronische zoeker kan met de voorgestelde constructie over dat van het optische zoekerbeeld heen geprojecteerd worden voor extra informatie. Ook kan door het hybride ontwerp door de zoeker naar de evf gekeken worden tijdens live view als de spiegel opgeklapt is.

Lees meer...

Leica kondigt Summilux 35mm f/1.4-objectief aan voor Leica T en SL

Leica kondigde afgelopen week in Europa officieel zijn Summilux-TL 35mm f/1.4-objectief aan voor zijn Leica T-systeemcamera. In cropmodus is het nieuwe opbjectief ook te gebruiken op de fullframe Leica SL.

Lees meer...

Volgende objectief Irix wordt 11mm f/4 ultragroothoek

Irix toonde op The Photography Show in Birmingham niet alleen zijn eerste, officieel aangekondigde objectief, een 15mm f/2,4-groothoek-prime, maar het toonde achter glas tevens een prototype van een 11mm f/4-objectief. Deze zal medio zomer officieel aangekondigd worden in twee versies.

Lees meer...

Samsung Galaxy S7 Edge: De beste smartphonecamera volgens DxOMark

dfd

Lees meer...

Ledgo kondigt compact ledpaneel met diffuus licht aan

Ledgo heeft een nieuwe, lichtgewicht ledpaneel uitgebracht met een diffuse lichtspreiding. De Ledgo LG-E116C heeft een lichtopbrengst van 164 lux en is voorzien van een flitsvoet voor bevestiging op een camera.

Lees meer...

Eerste testen tonen sterk verbeterd dynamisch bereik EOS 80D-sensor

Uit de eerste testresultaten gepubliceerd door DPReview blijkt dat het dynamisch bereik bij lage iso-waarden van de cmos-sensor in de nieuwe EOS 80D-spiegelreflexcamera van Canon sterk verbeterd is. Kan Canon zich op dit vlak dan eindelijk meten met de beeldsensors van Sony?

Lees meer...

Canon toont werkende 8K-camera en 8K-display op NAB Show

Canon heeft in een interview gezegd dat het op de komende NAB Show in april in Las Vegas in ieder geval een werkende videocamera met 8K-resolutie zal tonen. Ook zal het bedrijf enkele 8K-referentiedisplays naar de beurs meebrengen. Canon zegt nog andere nieuwe producten mee te brengen naar de beurs, maar houdt die nog even onder de pet.

Lees meer...

Olympus vooziet Though TG-870-compactcamera van high-res-lcd

Geen superspannende aankondiging, maar cameranieuws is cameranieuws. Olympus bracht deze week een nieuw model uit in zijn Though-lijn van robuuste en waterdichte compactcamera's uit. Het design en de meeste specificaties, waaronder een 5x-zoomobjectief met een groothoekstand van 21mm in kleinbeeldtermen, zijn grotendeels gelijkgebleven. Wel ziet het beeld op de opklapbare lcd er scherper uit, vanwege de verdubbelde resolutie.

Lees meer... 

Blackmagic Design schrapt global shutter bij Micro Cinema Camera

Deze week bleek dat de nieuwe Micro Cinema Camera van Blackmagic Design weliswaar eindelijk leverbaar was, maar dat de beloofde 'global shutter'-functionaliteit het uiteindelijk toch niet gered heeft. 

Lees meer...